HULATORPS CHAMPINJONER
Champinjoner förvaras i kylskåp, helst 2-4°C, men helst inte i plastpåse.
Champinjonen är en härlig svamp, den är god att äta som tillbehör till nästan alla maträtter, väldigt god att göra inläggningar av, den går att äta även rå, och har då en härlig frisk nötsmak. Något som är värt att prova är friterad svamp eller stora champinjoner panerade och stekta som kotletter.
Info från svenska svampodlareföreningens hemsida.
Champinjoner
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 111 kJ
Energi 26 kcal
Protein 3 g
Fett 0,2 g
Mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 3 g
Fibrer 1 g
C-vitamin 5 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 31 mcg
Järn 0,3 mg
Zink 0,5 mg
Kalcium 3 mg
Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedeldatabas, version 2012-01-26
Kastanjechampinjoner
Kastanjechampinjoner förvaras i kylskåp, helst 2-4°C, men helst inte i plastpåse.
Champinjonen är en härlig svamp, den skiljer sig inte från den vanliga vita champinjonen förutom att den har lite kraftigare smak. Den är god att äta som tillbehör till nästan alla maträtter, väldigt god att göra inläggningar av, den går att äta även rå, och har då en härlig frisk nötsmak. Något som är värt att prova är friterad svamp eller stora champinjoner panerade och stekta som kotletter.
Info från svenska svampodlareföreningens hemsida.
Champinjoner
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 111 kJ
Energi 26 kcal
Protein 3 g
Fett 0,2 g
Mättade fettsyror 0 g
Kolhydrater 3 g
Fibrer 1 g
C-vitamin 5 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 31 mcg
Järn 0,3 mg
Zink 0,5 mg
Kalcium 3 mg
Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedeldatabas, version 2012-01-26
Portabello
Portabello är en brun champinjon som man låtit växa sig stor.
Den har aningen kraftigare smak än den vita champinjonen.
Portabello
NÄRINGSVÄRDEN PER 100g
Energi 93 kJ
Energi 22 kcal
Protein 3,09 g
Kolhydrater 3,26 g
Socker 1,98 g
Fett 0,34 g
Näringsinformationen kommer från Wikipedia 2013-05-15
Hulatorps Champinjoner, Hulatorp Heden 4, 519 94 Björketorp, tel: +46(0)705-547967, E-Mail: liselott.johnsson@gmail.com
Copyright @ All Rights Reserved